Lluisos d'Horta

Creu de Sant JordiDes de 1866 al servei del barri,
fomentant la cultura, l'esport, l'esbarjo i la formació.

 
Torna el Festival de Cinema Fantàstic, Còmics i Joguines dels 70-80, vol. 4, als Lluïsos d'Horta. La tercera setmana de juliol, a la sala de cinema de Lluïsos d'Horta, que es troba al barri més carismàtic de Barcelona "El Barri d'Horta". Cinema fantàstic, còmics i joguines dels anys 70 i 80...

Festival de Cinema Fantàstic, Còmics i Joguines dels anys 70-80

Benvinguts a la sala de la imaginació. En ella hi trobarem una altra dimensió; una dimensió d'horror, una superfície de terror, la profunditat de la por. Ens endinsem en un món diferent, de quimeres i malsons, entrem a l'hotel ...

OVERLOOK

TROBADA DE CINEMA FANTÀSTIC, CÒMICS I JOGUINES DELS ANYS 70-80

18, 19, 20 i 21 DE JULIOL 2024

La nostra criatura ja té quatre anys, ja camina i menja sola, i tot gràcies a vosaltres, el nostre fidel públic que marca en vermell al seu calendari cada tercera setmana de juliol i s'acosta a visitar-nos. Alguns són acèrrims i venen els quatre dies, altres busquen descobrir algun film que mai no van poder veure en una sala de cinema, i n'hi ha que només venen a prendre unes quantes cerveses ben fredes, i és que al nostre Hotel Overlook rebem tota mena de clients, des de nadons fins a rebesavis de 103 anys…

Aquest any apostem fort per l'escriptor Richard Matheson, pels seus guions i novel·les portades al cinema, des de diferents versions de la seva obra magna Soy Leyenda, passant pel guió El increible Hombre Menguante, la seva novel·la La casa infernal portada al cinema amb el títol La leyenda de la mansió del Infierno, la seva terrorífica El último escalón, i Pesadilla a 20.000 pies, valdrà la pena passar per la nostra sala a revisar o descobrir totes aquestes joies sortides de la ment d'aquest escriptor i guionista nord-americà.

Tornarem amb el mercat ambulant al carrer amb milers de joguines de les dècades dels 70-80-90, còmics de segona mà i nous, material desconegut per descobrir, i el nostre sopar popular quan el sol es comenci a pondre, just abans que surtin els vampirs a la sala de cinema amb From Dusk Till Dawn.

Durant aquests dies tindrem tota mena de convidats: escriptors de llibres, parapsicòlegs, directors de cinema, creadors de films gairebé sense pressupost, brètols amb càmeres de vídeo i camarades diversos amb diferents samarretes de personatges i títols entranyables.

No podeu deixar de visitar el nostre bar i tastar el “Suc d'Ordi” que farà que la vostra experiència al festival sigui més amena, i conèixer tota mena de supervivents d'una època que no tornarà, però que cada any volem recordar amb vosaltres.

No oblideu mai que el millor lloc per veure una bona pel·lícula de cinema fantàstic sempre serà una enorme pantalla de cinema en una sala fosca, res a veure amb un sofà a casa.

Benvinguts al nostre Hotel Overlook, on tot és possible.

Veure la programació

Sebastià d'Arbó
Parapsicologia i
Fenòmens paranormals al cinema

Dijous, 20:45 h Xerrada

Lliurament de la placa Hoste Hotel Overlook a Sebastia D’Arbó.

Coneixeu el cas de dos veïns de Terrassa que es van treure la vida llançant-se al tren el 1972? En possessió de cadascun es va trobar una nota manuscrita en què es podia llegir; “els extraterrestres ens criden”. O l’estrany cas de l’exorcisme a Almansa en una nena de deu anys i totes les barbàries que va patir.

El món en si està ple de misteris, de coses que ens criden l’atenció, d’històries de les quals ens agrada parlar en la penombra...

Ens agradaria obrir el festival d’aquest any amb un convidat de luxe: el periodista especialitzat en antropologia fantàstica i home Orquestra, l’honorable Sebastià d’Arbó. És psicòleg, periodista, escriptor, guionista, director de ràdio i televisió, director cinematogràfic, editor i productor espanyol. Però pel que més se’l coneix és per la tasca de divulgació en premsa escrita, ràdio i televisió, de temes esotèrics, de fenòmens Estranys. Per això ens ve de gust parlar una estona amb ell sobre aquest estrany món.

Joan i Roger Pera
Willy Toledo
Willy Toledo
Festa d'Inauguració Overlook

Divendres, 20:15 h Inauguració - 21:00 h Entrega Aleta Tauró

En la quarta edició d’Overlook volem retre homenatge, entregant la nostra Aleta de Tauró, a Willy Toledo.

Inauguració de la quarta edició de l’Overlook, amb el nostre mestre de cerimònies, l’insubstituïble Edu Mutante, que ens explicarà Cómo esta el mundo y cómo adelgazar con el mínimo esfuerzo.

Enguany el nostre guardó Aleta de Tauró serà entrega a un dels millors actors de cinema i de teatre d'aquest país, Willy Toledo, que ha treballat amb Pedro Almodóvar, Álex de la Iglesia, Alberto Rodríguez, Juan Carlos Fresnadillo, entre d'altres.

Poseu-vos les vostres millora gales!

Joan i Roger Pera
Fira
La Endemoniada
FIRA DE CÒMICS I JOGUINES DELS 70, 80...
al carrer Feliu i Codina.

Dissabte 20, de 10 a 22 h

Expediente X
La Endemoniada
Expediente X

Dissabte 20, 17:15 h

HOME. Probablement, l’episodi d’Expediente X més controvertit de la seva història, i possiblement el més pertorbador.

Al petit poble de Home, Pennsilvània, una dona dóna a llum un nadó deforme. Tres homes amb deformacions similars l'enterren a prop de casa seva en ruïnes durant una tempesta. Fox Mulder (David Duchovny) i Dana Scully (Gillian Anderson) són enviats a investigar després que uns nens troben el cadàver durant un joc de pilota en un solar. Mentre parla amb el xèrif d'Home, Andy Taylor (Tucker Smallwood), Mulder pregunta si els germans Peacock, els habitants de la casa més propera a l'escena del crim, han estat interrogats sobre el nadó. Taylor us informa que la casa data de la guerra civil nord-americana i no té electricitat, aigua corrent ni calefacció. També insinua que la família ha estat endògama des de la guerra. Els tres germans Peacock observen els agents des del porxo davanter.

18:00 - Debat posterior amb l’escriptora Sara Martínez, autora del llibre La verdad sin fin i l’escriptor Javier J. Valencia.

La mesita del comedior - Caye Casas
La Mesita del Comedor
Caye Casas

Dissabte 20, 19:00 h Homenatge Caye Casas i passi pel·lícula

El terrible enfant de Terrassa, dibuixant de caricatures des del 99 fins al 2017 al diari Sport, gamberro, ens visitarà el dissabte 20 de juliol a la tarda, per rebre el guardó “HOSTE HOTEL OVERLOOK”. Passarà a ser el nostre hoste per a la resta de la seva vida, conversarem sobre la indústria del cinema d’aquesta país, de com rodar un llargmetratge amb xavalla, i del seu amic Leo Messi. A més, podrem visionar la seva
multipremiada pel·lícula “La mesita del comedor” en pantalla gran.
És un pla pel dissabte insuperable. T’esperem amb les nostres millors gales, senyor Caye!

La Endemoniada
Sopar Popular al Carrer
Sopar Popular al Carrer

Dissabte 20, 21:00 h

Menú: Botifarra amb seques o amb patates fregides, beguda i postres.

Preu: 10,00 €. Venda de tiquets al bar i a Secretaria!

Sopar al carrer Feliu i Codina, davant dels Lluïsos d'Horta

La Endemoniada
Marató de Terror
La Endemoniada
La Endemoniada
Marató de Terror

Dissabte 20, 22:00 h

Abierto hasta el amanecer 1996 (110'): Els germans Seth i Richard, autentics criminals sense escrúpols caminen fugint en direcció a Mèxic, perseguits per la policia de Texas. Després de prendre com a ostatges el predicador Fuller i els seus dos fills, es dirigeixen, amb la seva caravana familiar, cap al seu destí. Després de passar la frontera, decideixen passar la nit en un local de carretera anomenat La Teta Enroscada, el que no saben és que...

Pel·lícula sorpresa (105')

El proyecto de la Bruja de Blair 1999 (80'): El 21 d’octubre de 1994, Heather Donahue, Joshua Leonard i Michael Williams van entrar en un bosc de Maryland per rodar un documental sobre una llegenda local, “La bruja de Blair” i no se’n va tornar a saber res d’ells. Un any després, es va trobar la càmera, on hi ha gravats els terrorífics fets que van donar lloc a la seva desaparició.

Richard Matheson
Richard Matheson
“El Guionista Perfecto”

Richard Matheson, nascut a Brooklyn a mitjans dels anys 20 i soldat a la Segona Guerra Mundial, es va llicenciar en periodisme un cop finalitzat el conflicte. Es va traslladar a Califòrnia i, només arribar, va començar a escriure relats de fantasia, terror i ciència-ficció, els quals van ser publicats des de 1950 per la revista The Magazine of
Fantasy and Science Fiction
. El seu primer conte publicat, Nascut d'Home i Dona, el va fer immediatament famós.

El 1954 va aparèixer la seva ja clàssica novel·la Soc llegenda, una original història on el món pateix una pandèmia de vampirisme i un sol home s'hi ha d'enfrontar.

En 1957 va adaptar per al cinema la seva novel·la L'home minvant, aconseguint amb això la pel·lícula de culte: The Incredible Shrinking Man.

Stephen King, creador de l'univers de l'Hotel Overlook, assegura que: “Richard Matheson és l'escriptor que més li ha influït” i, si ho diu el mestre… Nosaltres volíem rendir-li enguany el nostre homenatge amb sis passades de cinc de les seves històries portades al cinema. Prepara't per veure: dues versions de Soy Leyenda la de Charlton Heston del 1971 i la de Mark Dacascos del 2007, el seu sorprenent El increíble hombre menguante, el seu treball amb Spielberg a Los Límites de la Realidad, casa encantada a La Leyenda de la casa del infierno i, és clar, El último Escalón.

La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
Clausura
La Endemoniada
THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES
50 Aniversari

Diumenge 16, 20:30 H

Kung fu, Vampirs, Romanços interracionals i Pulp

No m'imagino un món sense Peter Cushing's àlies Van Helsing o cosa que és el mateix un món sense Van Helsing àlies Peter Cushing's. Fins a quatre ocasions el nostre actor britànic es va posar la capa i el seu maletí ple de Crucifixos, estaques, aigua beneïda i caps d'alls per poder enfrontar-se al Comte més famosos de Transilvània i els seus sequaços. Però si hi ha un moment en la història del cinema que va ser inoblidable va ser el 1974 amb The Legend of the 7 Golden Vampires una curiosa i fantàstica producció entre Hammer Film Productions & Shaw Brothers.

Va ser la novena i ultima vegada que explotarien el personatge més famós de la novel·la de Bram Stoker, en aquesta ocasió el projecte va caure en mans de Gordon Hessler que no va trigar gaire a tornar-se completament boig, a causa del munt de xinesos que hi havia al rodatge i que no entenien ni una paraula en anglès. La pel·lícula acaba sent dirigida per Roy Ward Baker, un dels realitzadors mimats de la Hammer i creador d'obres com Les cicatrius de Dracula i Dr. Jekyll and Sister Hyde”, i Chang Cheh, director de cinema d'acció de Hong Kong. Tots dos es posen d'acord des del principi, l'anglès dirigirà la pel·lícula, i el Jove Cheng totes les coreografiares de lluites de Kung fu. El resultat és una pel·lícula molt entretinguda d'aventures, acció, arts marcials, terror i dones nues, és a dir, ho té tot per funcionar en un doble programa d'aquelles sales d'antany, encara que la taquilla no li va ser gaire favorable, els temps estaven canviant i arribava un nou terror a les sales tant des d'Europa, sobre tota Itàlia, i la nova generació de directors des de l'Amèrica profunda.

Pelis 1
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
Pelis 2
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
La Endemoniada
previous arrow
next arrow

Els organitzadors

Wilson Films #LluïsosCinema

Els nostres patrocinadors

Almazcara Majara#LluïsosCinema

Comparteix aquest article

Localització de Lluïsos

Carrer Feliu i Codina 7 i 9 - 08031 Barcelona

Tel. 93·427·73·27 / 619·10·59·27

Whatsapp

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (Formulari de contacte)

Horari d'atenció al públic a Secretaria: de dilluns a divendres de 17:30 a 19:30 h.

Lluïsos d'Horta és una Associació Sense Ànim de Lucre inscrita en el Registre d'Entitats Religioses del Ministeri de Justícia amb el núm. 018983 (antic registre 5794-SE/C)

Política de Privacitat - Avís Legal - Política de Cookies

Fem Xarxa

Rebem el suport de:

 • Ajuntament de Barcelona - Districte Horta-Guinardó
 • Generalitat de Catalunya

Estem adherits a les següents entitats:

 • Coordinadora d'Entitats d'Horta
 • Federació d'Ateneus de Catalunya
 • Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya
 • Cor d'Horta - Unió de Botiguers
 • Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya
 • Coordinadora de Pastorets de Catalunya
 • Federació Catalana de Tennis de Taula
 • FedCatalanaFotografia
 • Federació Catalana d'Entitats Corals
 • Agrupament d’Esbarts Dansaires
 • Obra del Ballet Popular
 • Federació de Cases Regionals i Entitats Culturals de Catalunya
 • Coordinadora de Balls de Bastons
 • Federació Catalana de Cineclubs

Col·laboradors:

 • NACEX by Logista
 • Ariale
 • Bartra
 • Carles Cloquell
 • Copy Blau
 • El Racó del Peix
 • Joieria del Mercat
 • La Bossa
 • Lluna de Paper
 • Sagitari Llibres
 • Vidres Horta
 • SOLÀ - ISERN Advocats